Add CAM Users

Post Reply
User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3563
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Add CAM Users

Post by jim wood » Tue Feb 20, 2018 8:53 pm

Guys,

I have a quick gander at the web and I can't find anything easily. Is there a way to manually add a CAM user before they have logged on? Normally they appear upon their first logon attempt. I wondered if just inserting a client including the namespace would work but of course that is just an alias for the actual CAM ID,

Jim.
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

User avatar
macsir
Community Contributor
Posts: 512
Joined: Wed May 30, 2012 6:50 am
OLAP Product: TM1, SSAS
Version: 9.5 - 10.2
Excel Version: 97 - 2013
Contact:

Re: Add CAM Users

Post by macsir » Tue Feb 20, 2018 9:48 pm

I don't quite get it. Can't you add users through Clients/Groups interface?
In TM1,the answer is always yes though sometimes with a but....
http://tm1sir.blogspot.com.au/

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3563
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: Add CAM Users

Post by jim wood » Wed Feb 21, 2018 12:52 pm

macsir wrote:
Tue Feb 20, 2018 9:48 pm
I don't quite get it. Can't you add users through Clients/Groups interface?
Local user yes, CAM users no. We can add CAM groups, but when we go in to add user we only get the groups still rather than individual users.
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

declanr
MVP
Posts: 1577
Joined: Mon Dec 05, 2011 11:51 am
OLAP Product: Cognos TM1
Version: PA2.0 and most of the old ones
Excel Version: All of em
Location: Manchester, United Kingdom
Contact:

Re: Add CAM Users

Post by declanr » Wed Feb 21, 2018 1:00 pm

Hi Jim,

When you go to add users and the CAM screen comes up there should be a tick box in the top left that says "Show users in the list", if you tick that then you should be able to find the CAM users.
Its annoying that this isn't ticked by default since you have already told it that you are wanting to add users.

User avatar
jim wood
Site Admin
Posts: 3563
Joined: Wed May 14, 2008 1:51 pm
OLAP Product: TM1
Version: TM1 10.2.2
Excel Version: 2007
Location: 1639 Route 10, Suite 107, Parsippany, NJ, USA
Contact:

Re: Add CAM Users

Post by jim wood » Wed Feb 21, 2018 8:17 pm

Thanks Declan. When I go in I get 2 options: Active Directory or Cognos. Cognos only contains groups where as all users in active directory. That's where the fun begins, the client I'm at has literally thousands of employees and they never remove anybody from AD. It's like trying find a needle in a hay stack. What we've agreed is we are going to run a process twice a day that will pick up new logons and allocate them to any needed local groups accordingly. The number of times this will happen is so small the business are willing to live with the pain.
Struggling through the quagmire of life to reach the other side of who knows where.
Application Consulting Group (ACG) TM1 Consulting
OS: Windows 10 64-bit. TM1 Version: 10.2.2

User avatar
macsir
Community Contributor
Posts: 512
Joined: Wed May 30, 2012 6:50 am
OLAP Product: TM1, SSAS
Version: 9.5 - 10.2
Excel Version: 97 - 2013
Contact:

Re: Add CAM Users

Post by macsir » Wed Feb 21, 2018 9:45 pm

Here you go, don't you have this option in your AD?
And there is another way, go to you AD and click on search link at the upper right corner, you can find individual user as well.
Attachments
show.PNG
show.PNG (5.54 KiB) Viewed 337 times
In TM1,the answer is always yes though sometimes with a but....
http://tm1sir.blogspot.com.au/

Post Reply