Rules Editor Error _Never seen it before

Post bug reports and the status of reported bugs
Post Reply
User avatar
vinnusea
Posts: 116
Joined: Thu Sep 23, 2010 6:12 pm
OLAP Product: TM1
Version: 10.2
Excel Version: 2010
Location: San Diego ,CA

Rules Editor Error _Never seen it before

Post by vinnusea » Wed Nov 17, 2010 1:09 am

When ever i Type ' in the rules editor am getting this error. I attached the picture.Please have a look and let me know if any one knows about it.
Attachments
rules error.JPG
rules error.JPG (89.56 KiB) Viewed 2206 times
Thanks
Vinnusea

pradeep.k.jagadeesan
Posts: 28
Joined: Tue Jun 16, 2009 1:03 pm
OLAP Product: IBM Cognos TM1
Version: 9.5.1
Excel Version: 2007
Location: India

Re: Rules Editor Error _Never seen it before

Post by pradeep.k.jagadeesan » Wed Nov 17, 2010 6:30 am

Hi Vinnusea,

I have also faced the same problem long time back when working with the earlier version of TM1.

The causes for this error is basically with the Dot Net Framework and/or Virtual Memory.

So please try these steps,

1. Re-Install the dot net frame work relevant to the TM1 version you are working.
2. There is not enough virtual memory to load the Rules Editor. Increase the virtual memory and try it.

To change the virtual memory size you can refer the following link.

http://www.delete-computer-history.com/ ... emory.html

Pradeep

User avatar
rkaif
Community Contributor
Posts: 328
Joined: Fri Sep 05, 2008 6:58 pm
OLAP Product: IBM Cognos TM1
Version: 9.1 or later
Excel Version: 2003 or later

Re: Rules Editor Error _Never seen it before

Post by rkaif » Wed Nov 17, 2010 6:32 am

I dont think its a bug in TM1. This error seems to be more related to either .NET Framework or Windows itself.
Cheers!
Rizwan Kaif

David Usherwood
Site Admin
Posts: 1337
Joined: Wed May 28, 2008 9:09 am

Re: Rules Editor Error _Never seen it before

Post by David Usherwood » Wed Nov 17, 2010 10:47 am

You are trying to use the 'new' rules editor which was introduced in 9.1. It's pretty, but doesn't work properly. From 9.4 onwards the default moved back to the 'old' editor, which works.

User avatar
vinnusea
Posts: 116
Joined: Thu Sep 23, 2010 6:12 pm
OLAP Product: TM1
Version: 10.2
Excel Version: 2010
Location: San Diego ,CA

Re: Rules Editor Error _Never seen it before

Post by vinnusea » Wed Nov 17, 2010 8:59 pm

okay it got fixed by itself.
I just tried to delete the rules editor and wrote all the rules again and now it is working.. will update if it get back to same error once again.

Thanks
Thanks
Vinnusea

Post Reply