BI Testing with JMeter

Post Reply
User avatar
Steve Vincent
Site Admin
Posts: 1048
Joined: Mon May 12, 2008 8:33 am
OLAP Product: TM1
Version: 10.2.2 FP1
Excel Version: 2010
Location: UK

BI Testing with JMeter

Post by Steve Vincent » Wed Dec 10, 2014 2:56 pm

Has anyone used JMeter to test a BI implementation, and if so can you help point me in the right direction to resolve a login issue?

Code: Select all

servername	FQDN.SYSTEM.NET	specify the server name to attach to
port	80	specify the port to attach to
url	/ibmcognos/cgi-bin/cognosisapi.dll	specify the relative URL to the Cognos entry point
Namespace	active directory	specify the Namespace ID (not the name) of the namespace to use for authentication or leave empty for anonymous
templocation	FS	specify either FS or CM. This must match the setting in Cognos Administration
pwt	3	
swt	30	
OutputLocale	en-us
The username is in the format of USERNAME, rather than FQDN.SYSTEM.NET\USERNAME

The error is

Code: Select all

Thread Name: IBM Cognos 10.2.0 - BI Stability package 1-1
Sample Start: 2014-12-10 14:52:52 GMT
Load time: 173
Latency: 173
Size in bytes: 1509
Headers size in bytes: 216
Body size in bytes: 1293
Sample Count: 1
Error Count: 1
Response code: 401
Response message: Unauthorized 

Response headers:
HTTP/1.1 401 Unauthorized
Content-Type: text/html
Server: Microsoft-IIS/7.5
WWW-Authenticate: Negotiate
WWW-Authenticate: NTLM
X-Powered-By: ASP.NET
Date: Wed, 10 Dec 2014 14:52:52 GMT
Content-Length: 1293


HTTPSampleResult fields:
ContentType: text/html
DataEncoding: iso-8859-1

Assertion error: false
Assertion failure: true
Assertion failure message: Test failed: headers expected to contain /set-cookie: cam_passport/
If this were a dictatorship, it would be a heck of a lot easier, just so long as I'm the dictator.
Production: TM1 64 bit 10.2.2, Windows 2008/2012 Server. Excel 2010, IE11 for t'internet

LukaszM
Posts: 9
Joined: Thu Dec 08, 2011 9:43 am
OLAP Product: TM1
Version: 9.5.2 and 10.1
Excel Version: 2003 - 2010

Re: BI Testing with JMeter

Post by LukaszM » Tue Mar 10, 2015 10:02 am

Hello Steve,
in my case changing ASSERT(LoginSuccess) patterns to test to uppercase version worked (Set-Cookie: cam_passport).
I know you posted this few months ago, anyway I'm glad I could finally post an answer, not a question :)

Regards,
Lukasz

Post Reply